Welkom

Hallo! Ik ben Alma van Ditzhuijzen en samen met mijn echtgenoot Peter zijn we sinds enkele jaren met Drenten bezig, zowel voor show als jacht

Waarom kozen we voor een Drentsche Patrijshond?
Voor ons was het belangrijk dat we een kindvriendelijk ras zouden houden dat samen met ons gezin leeft. Onze drie drenten zijn aanhankelijk, supervriendelijk en een plezier om mee samen te leven. We zijn echt verliefd geworden op het ras!

We wonen in een woonwijk in Doetinchem. Als hobby fokken we een heel gering aantal nestjes waarbij de pups in een huiselijke sfeer worden grootgebracht. We fokken slechts één ras, de Drentsche Patrijshond met een zeer sociaal karakter en een uiterlijk volgens de rasstandard. We zijn lid van de Vereniging “De Drentsche Patrijshond” .

We verwachten actieve pups die nieuwsgierig en werklustig zullen zijn alsook eigenwijs en speelse zijn, kortom echte gezinshonden.

De opvoeding van Drentjes vraagt flink wat geduld van het baasje maar ook een flinke dosis humor.

Via onze website trachten we zoveel mogelijk informatie te verschaffen over enerzijds onze Drenten en de pups die wij kweken. Anderzijds willen we nieuwe Drentsche Patrijshond eigenaars zo goed mogelijk voorbereiden en inlichten.

De Drentenpups zijn geen honden voor een buitenkennel, ze hebben het gezelschap van mensen echt nodig! We zullen dan ook rekening houden met jullie verwachtingen van de hond.

De pups worden hier in huis geboren. Tijdens het socialiseren gaat het erom dat de pups op een positieve manier nieuwe indrukken opdoen, zodat ze deze indrukken op latere leeftijd herkennen en zorgen ervoor dat de pups zo comfortabel mogelijk kunnen opgroeien. We starten gelijk met zindelijkheidstraining wanneer we merken dat de pups daar klaar voor zijn.

Waar we ook veel belang aan hechten is dat de pups op het fluitsignaal leren afkomen. Verder gaan we de pups ook in aanraking laten komen met koud wild, om te observeren hoe ze daar mee om gaan.